Deelnemen?
Home
Recepten
Meet The Nonna's
Kookboek
Contact
Onze recepten
Met liefde gemaakt door grootouder voor kleinkind!
Tzatziki, pitabroodjes en Kefte
Mariane maakt Tzatziki, pitabroodjes en Kefte voor haar kleinzoon Nicola.
Melanzane alla Parmigiana en Polpette di melanzane
Oma Gracialla kookt met haar kleindochters Anisa en Emani
Gnocchi al sugo
Valentina leert van haar lieve oma hoe ze Gnocchi moet maken.
Italiaanse honingkoeken
Claudio groeide op nabij Napels en leerde daar koeken bakken met amandelen en honing. Hij geeft zijn recept door aan zijn twee kleinzonen.
Bacalhau a Gomes de Sá
José maakt kabeljauw klaar. Portugezen kunnen dit op 365 manieren bereiden. Dit is er 1 van.
Potaje de garvanzos
Potaje de garvanzos is een stoofschotel van kikkererwten
Italiaans stoofvlees
Nonna Paola bereidt stoofvlees op z’n Italiaans met haar kleindochters Imani en Selina.
Italiaanse koekjes
Mirella bereidt Italiaanse zoetigheid voor haar kleinzoon Emanuele
Oekraïnse koteletten
In Oekraïne noemt men hamburgers blijkbaar koteletten. Ze zijn dan ook heel gezond want zitten boordevol groenten.
Filhós da Beira
Fatima maakt Filhós da Beira, een Portugees gebak.
Berkoukes
Rahma haar oma, Yamna, maakt Berkoukes, dat is een Algerijns gerecht dat ze leerde bereiden toen ze 12 was.
Oekraïnse Borsjt
Makhar zijn oma kookt voor hem borsjt, een typisch gerecht van hun moederland. Het is een soort van mooie rode krachtige soep.
Flija, Kosovaars gerecht
Flija is een gerecht bereid met een saç, dat is een speciale grote pan met verwarmde deksel), een specialiteit die overal in Kosovo wordt klaar gemaakt
Keskek
Keskek is een Turks gerecht gemaakt met gebroken tarwe en kip maar Nursel maakt het met stoofvlees.
Auberginebootjes
Auberginebootjes zijn gevuld met het eigen vruchtvlees. Makkelijk en snel klaar.