Laat de kikkererwten minstens 12 uur staan (een hele nacht) in lauw water opdat deze kunnen toenemen in grootte.
Snij de ui, paprika's en snijbiet in kleine vierkantjes en hou deze tijdelijk appart. Snij de knoflook fijn en voeg deze aan de groentemengeling toe.
Vervolgens breng je de kikkererwten aan de kook met je sparerib / stuk bot van de jamón. Laat deze koken todat ze beetgaar zijn ( afhankelijk van de kwaliteit en dikte van de kikkererwten kan dit +/- 2 uur duren).
Als de kikkererwten zo goed als gaar zijn, kook je in een aparte kom ( 20cl water) de groenten beetgaar.
Eens alles goed gekookt is, gooi je de groenten bij de kikkererwten en breng je deze op smaak aan de hand van de kippenbouillon, laurierblaadjes en de saffraanpoeder/ verse saffraan.
Breng vervolgens eens dit allemaal goed samen heeft doorgekookt, het stoofpotje op smaak door zout en peper toe te voegen naar smaak.