Sapore e amore kookboek
Uniek kookboek!
Bestel nu
Recente Recepten
Auberginebootjes
Auberginebootjes
Keskek
Keskek
Flija, Kosovaars gerecht
Flija, Kosovaars gerecht
Oekraïnse Borsjt
Oekraïnse Borsjt
logo Sapore e amore
  • Home
  • Recepten
  • Meet The Nonna's
  • Kookboek
  • Contact
logo Sapore e amore
Deelnemen?
  • Home
  • Recepten
  • Meet The Nonna's
  • Kookboek
  • Contact

Melanzane alla Parmigiana en Polpette di melanzane

Vimeo Thumbnail
Oma Gracialla kookt met haar kleindochters Anisa en Emani

Ingrediënten

Melanzane alla Parmigiana

  1. 1 aubergine
  2. Bloem
  3. 1 ei
  4. Bruiswater
  5. Parmezaan geraspt
  6. Tomatensaus
  7. Zout en peper

Polpette di melanzane (auberginebolletjes 10 stuks)

  1. 1 aubergine
  2. 6 kerstomaten
  3. 3 sneden wit brood (in melk na maken)
  4. 1 ei
  5. Peterselie
  6. 2 teentjes look
  7. Citroen voor de schil
  8. Peper en zout

Bereiding

Melanzane alla Parmigiana

  1. Snij de aubergine in dunne schijven met de mandoline, opletten met de vingers.
  2. Meng het bloem met het ei, water en klop op tot het dun loperig deeg. Voeg zout en peper toe.
  3. Dompel de aubergine volledig in het deeg en leg in een pan met olie.
  4. Laat de aubergine bakken tot het deeg een krokant lichtbruin korstje is geworden.
  5. Haal het uit de pan en leg het op keukenrolpapier zodat de vetstof er kan uittrekken.
  6. Breng een laagje tomatensaus aan in een schotel.
  7. Schik de aubergines op de schotel zoals lasagnedeeg en breng weer tomatensaus aan waarboven je parmazaankaas strooit. Herhaal dit een keer of 3 – 4.

Polpette di melanzane (auberginebolletjes 10 stuks)

  1. Doe wat olie in een pan en laat de gesneden groenten garen samen met een fijn gesneden teentje look dat je bijvoegt.
  2. Verbrokkel de sneden brood en bevochtig met de melk.
  3. Rasp de schil van de citroen over het geheel. Dit voor de frisse smaak en ook om de geur van het ei teniet te doen.
  4. Voeg het ei toe alsook paneermeel en een beetje parmazaankaas.
  5. Voeg het mengsel toe aan de inhoud van het pannetje met de gegaarde aubergine en tomaten.
  6. Finaal nog wat perterselie toevoegen en dan voorzichtig kleine balletjes draaien.
  7. Die balletjes leg je voorzichtig in een pan gevuld met hete olie.

Bekijk ook deze andere recepten:

Auberginebootjes

Auberginebootjes

Auberginebootjes zijn gevuld met het eigen vruchtvlees. Makkelijk en snel klaar.
Tzatziki, pitabroodjes en Kefte

Tzatziki, pitabroodjes en Kefte

Mariane maakt Tzatziki, pitabroodjes en Kefte voor haar kleinzoon Nicola.
Italiaans stoofvlees

Italiaans stoofvlees

Nonna Paola bereidt stoofvlees op z’n Italiaans met haar kleindochters Imani en Selina.
Volg ons op Instagram
  • Home
  • Recepten
  • Meet The Nonna's
  • Kookboek
  • Contact
© Alle rechten voorbehouden 2025 - Privacyverklaring