Deelnemen?
Home
Recepten
Meet The Nonna's
Kookboek
Contact
Oekraïnse koteletten
In Oekraïne noemt men hamburgers blijkbaar koteletten. Ze zijn dan ook heel gezond want zitten boordevol groenten.
Ingrediënten
800 gram kalfsgehakt
2 courgetten
2 zoete pepers
3 ajuinen
koriander
2 eitjes
zout, peper en andere kruiden.
Bereiding
Rasp de courgetten op een medium pgrootte en pits het vocht er goed uit.
Snij de uien fijn en bak ze 5 minuutjes gaar
Voeg 2 eieren toe aan het gehakt gevolgd door de fijngesneden pepers en kruiden.
Meng alles goed onder elkaar.
Vorm langwerpige hamburgers en plaats ze op een bakvel.
Bak alles in een voorverwarmde over gedurende 40 - 50 minuten op 180 graden.
Bekijk ook deze andere recepten:
Flija, Kosovaars gerecht
Flija is een gerecht bereid met een saç, dat is een speciale grote pan met verwarmde deksel), een specialiteit die overal in Kosovo wordt klaar gemaakt
Berkoukes
Rahma haar oma, Yamna, maakt Berkoukes, dat is een Algerijns gerecht dat ze leerde bereiden toen ze 12 was.
Italiaans stoofvlees
Nonna Paola bereidt stoofvlees op z’n Italiaans met haar kleindochters Imani en Selina.