Sapore e amore kookboek
Uniek kookboek!
Bestel nu
Recente Recepten
Auberginebootjes
Auberginebootjes
Keskek
Keskek
Flija, Kosovaars gerecht
Flija, Kosovaars gerecht
Oekraïnse Borsjt
Oekraïnse Borsjt
logo Sapore e amore
  • Home
  • Recepten
  • Meet The Nonna's
  • Kookboek
  • Contact
logo Sapore e amore
Deelnemen?
  • Home
  • Recepten
  • Meet The Nonna's
  • Kookboek
  • Contact

Keskek

Vimeo Thumbnail
Keskek is een Turks gerecht gemaakt met gebroken tarwe en kip maar Nursel maakt het met stoofvlees.

Ingrediënten

  1. bulgur (gebroken tarwe)
  2. ui
  3. olie
  4. stoofvlees
  5. tomaten
  6. tomatenpuree
  7. paprika
  8. bonen
  9. peper en zout

Bereiding

  1. Zet de bulgur (gebroken tarwe) in zoveel koud water dat de korrels net onder staan en laat ze een nacht wellen.
  2. Snij de ui en stoof ze in olie in een ketel. Voeg wat boter toe.
  3. Voeg de bulgur toe en leng aan met water.
  4. Bak het stoofvlees in een snelkookpan, voeg tomaten, paprika en peper toe. Laat een stoven. Voeg tomatenpuree toe en kruid met zwarte peper en paprikakruiden. Laat stoven.
  5. Voor de bonen warm wat olie op in een pan, voeg ajuin toe, tomatenpuree, tomaten, peper en paprika. Eindig met de bonen.
  6. Serveer de bulgur in een bord en voeg er het vlees aan toe. De bonen worden apart bij het gerecht geserveerd. Smakelijk!

Bekijk ook deze andere recepten:

Filhós da Beira

Filhós da Beira

Fatima maakt Filhós da Beira, een Portugees gebak.
Italiaans stoofvlees

Italiaans stoofvlees

Nonna Paola bereidt stoofvlees op z’n Italiaans met haar kleindochters Imani en Selina.
Oekraïnse Borsjt

Oekraïnse Borsjt

Makhar zijn oma kookt voor hem borsjt, een typisch gerecht van hun moederland. Het is een soort van mooie rode krachtige soep.
Volg ons op Instagram
  • Home
  • Recepten
  • Meet The Nonna's
  • Kookboek
  • Contact
© Alle rechten voorbehouden 2025 - Privacyverklaring